Franţa: Proiect de lege controversat. Azilul şi imigraţia, vizate

Guvernul francez a prezentat un proiect de lege controversat în materie de azil şi imigraţie.

Guvernul francez a prezentat în şedinţa de miercuri un proiect de lege controversat în materie de azil şi imigraţie, transmite AFP. Proiectul, care prevede în special prelungirea duratei detenţiei administrative şi reducerea la şase luni a termenului de examinare a cererilor de azil, urmează să fie discutat în parlament în luna aprilie.

Una din măsurile principale, vizând facilitarea expulzărilor, este dublarea duratei maxime de reţinere, de la 49 la 90 de zile, sau chiar 135 de zile, pentru a apropia Franţa de media europeană.

'Problema principală ţine de legislaţia noastră, care, în raport cu legislaţiile europene, este mult mai favorabilă', a subliniat ministrul de interne Gérard Collomb. Deşi calificat drept 'echilibrat' de Collomb, textul suscită critici şi preocupări chiar şi în rândul partidului prezidenţial, unde unii deputaţi îl consideră prea represiv.

În ce le priveşte, opoziţia de stânga şi asociaţiile de sprijin pentru migranţi denunţă un text 'profund dezechilibrat' şi care reprezintă 'un regres net al drepturilor', în timp ce dreapta şi extrema dreaptă consideră proiectul prea laxist, format din 'mici ajustări tehnocrate', care nu înseamnă 'transformarea necesară a politicii de imigraţie'.

Instituţii în grevă

Mai multe instituţii din domeniul azilului se află în grevă miercuri, printre ele Oficiul francez pentru protecţia refugiaţilor şi apatrizilor (OPFRA) şi Curtea naţională a dreptului de azil (CNDA), care va avea joi o nouă zi de protest. Imigraţia a fost una din temele campaniei prezidenţiale de anul trecut şi este constant ridicată de Frontul Naţional.

[citeste si]

Franţa a înregistrat puţin peste 100.000 de cereri de azil în 2017, un record, în creştere cu 17% faţă de 2016. Dintre aceste cereri, 36% au fost aprobate. În 2014, Franţa număra aproape 6 milioane de imigranţi. Potrivit unui sondaj BVA, majoritatea francezilor sunt favorabili dreptului de azil, însă 63% dintre ei consideră că 'există prea mulţi imigranţi' şi doar 37% susţin acţiunea preşedintelui Macron în materie de migraţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel