Urmărește emisiunea live


Franţa: Prejudiciu de 2 milioane de euro după un jaf la castelul considerat cea mai mare proprietate privată

Proprietarii castelului Vaux-le-Vicomte, la sud-est de Paris, au fost sechestraţi în noaptea de miercuri spre joi de nişte hoţi care au plecat cu o pradă estimată la 2 milioane de euro, a indicat parchetul din Melun citat de AFP.

Faptele s-au petrecut cu puţin timp înainte de ivirea zorilor, a precizat parchetul. Proprietarii castelului datând din secolul XVII au fost imobilizaţi, a menţionat o sursă din poliţie, dar nu au fost răniţi. Parchetul a încredinţat ancheta poliţiei judiciare din Versailles.

Cea mai mare proprietate privată înregistrată în Franţa, cu un domeniu de 500 de hectare, castelul Vaux-le-Vicomte primeşte în fiecare an circa 250.000 de vizitatori.

Capodopera arhitecturală construită între 1656 şi 1661 la circa 60 km sud-est de Paris i-a atras proprietarului său din acea vreme, Nicolas Fouquet, invidia regelui Ludovic al XIV-lea, care l-a trimis la închisoare pe viaţă.

Legenda spune că regele a ordonat arestarea sa după o petrecere somptuoasă dată în onoarea curţii, cu arteziene, focuri de artificii, un impresionant bufet pentru peste 1000 de participanţi şi spectacole de înaltă clasă, care l-au "orbit" pe suveran.

După întemniţarea lui Fouquet, monarhul i-a confiscat castelul şi cele mai frumoase obiecte din interior au fost transferate la Luvru şi Versailles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel