Franţa: Parchetul, cerință care o privește pe Marine Le Pen

Justiție
Justiție

Parchetul din Nanterre (lângă Paris) a cerut ca Marine Le Pen, preşedinta partidului de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN, fostul Front Naţional), să compară în faţa tribunalului pentru că a difuzat pe Twitter, în 2015, fotografii cu execuţii comise de Statul Islamic, au indicat vineri surse concordante citate de AFP. 

În urmă cu un an, Marine Le Pen a fost inculpată pentru 'difuzarea unui mesaj violent susceptibil să fie văzut de un minor'. La 16 decembrie 2015, la câteva săptămâni după sângeroasele atentate din noiembrie, cele mai brutale comise vreodată în Franţa, Marine Le Pen a transmis pe reţeaua socială trei fotografii cu execuţii marca SI.

Ea a dorit să-i răspundă prin acest mesaj jurnalistului vedetă Jean Jacques Bourdin, pe care l-a acuzat că a făcut o paralelă între SI şi Frontul Naţional. Imaginile respective, pe care le-a postat alături de precizarea 'Acesta este Statul Islamic', arătau un soldat sirian zdrobit de viu sub şenilele unui tanc, un pilot iordanian ars de viu într-o cuşcă şi pe ziaristul american James Foley, decapitat, cu capul aşezat pe spate.

Parchetul a solicitat de asemenea un proces pentru deputatul RN Gilbert Collard, şi el inculpat pentru difuzarea de imagini violente, au menţionat sursele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel