Franţa - O catedrală, clasată patrimoniu UNESCO, a fost jefuită cu ajutorul unei maşini

O catedrală din sud-vestul Franţei, clasată patrimoniu mondial UNESCO, a fost jefuită în noaptea de duminică spre luni de indivizi necunoscuţi care au forţat o poartă cu ajutorul unei maşini, au anunţat surse oficiale, relatează AFP, scrie Agerpres.

Conform primelor elemente ale anchetei, indivizii au instalat un trunchi de copac în partea din faţă a maşinii pentru a forţa una dintre intrările în catedrala din Oloron-Sainte-Marie, în departamentul Pyrénées-Atlantiques, a declarat un oficial municipal, Laurent Paris.

Ei au luat apoi o parte din obiectele liturgice de valoare din catedrală, unele dintre ele fiind realizate din aur. O parte dintre aceste piese erau depozitate într-o capelă, închisă cu ajutorul unui grilaj ale cărui bare au fost tăiate de hoţi.

Autorităţile urmează să stabilească valoarea obiectelor furate. 'Este vorba despre un prejudiciu considerabil', a declarat Laurent Paris. 'Dincolo de valoarea lor, locuitorii au rămas fără o parte din istoria şi patrimoniul lor', a mai spus el.

Popas a pelerinilor în drumul lor spre Santiago de Compostela, catedrala, una dintre bijuteriile turistice din provincia franceză Bearn, situată la circa 50 de kilometri de graniţa cu Spania, a fost inclusă în 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel