Franța începe RĂZBOIUL împotriva extremismului religios. Zeci de musulmani au fost deportați

Emmanuel Macron, președintele Franței
Emmanuel Macron, președintele Franței

Guvernul francez a decis verificarea a 76 de moschei, suspecte de „separatism” și deportarea a 66 de imigranți musulmani.

Guvernul francez a lansat un masiv „masiv și fără precedent” de măsuri pentru a combate ceea ce instituțiile statului numesc „extremism” religios, a spus ministrul de interne Gerald Darmanin, adăugând că 76 de moschei sunt suspectate de „separatism”. De asemenea, acesta a spus că, „în zilele următoare, vor fi efectuate verificări la aceste lăcașuri de cult. Dacă vreodată aceste îndoieli vor fi confirmate, voi cere închiderea lor”.

Guvernul președintelui Emmanuel Macron a răspuns la câteva atacuri din ultimele săptămâni cu o promisiune de a reprima ceea ce Darmanin a spus că este „inamicul din interior”.

Macron a dat un semnal cu două luni în urmă

În octombrie, Macron a stabilit un plan pentru a aborda ceea ce el a numit „separatism islamist”, întrucât a descris islamul ca pe o religie în criză la nivel planetar, comentarii care i-au supărat pe musulmanii din întreaga lume. Franța găzduiește cea mai mare populație minoritară musulmană din Europa, iar unii se tem că vor suporta consecințe grave în urma atacurilor teroriste din ultimele luni.

Pe 20 octombrie, Franța a decis închiderea temporară a unei moschei din afara Parisului, ca parte a unei represiuni împotriva persoanelor suspectate de incitare la ură, după uciderea profesorului Samuel Paty, care arătase elevilor caricaturi cu profetul Mahomed (mai multe detalii AICI).

De asemenea, Franța a interzis două organizații, organizația caritabilă musulmană BarakaCity și un grup pentru drepturile civile care monitorizează crimele din ură, Colectivul împotriva islamofobiei din Franța (CCIF); ambii au infirmat acuzațiile guvernului potrivit cărora aveau legături „radicale”, conform AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel