Franța în haos. Chris Terheș: Asta demonstrează situația de acolo!

Chris Terheș, președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției, spune că situația din Franța este rezultatul unor politici ipocrite centrate pe interes politic și alimentate de Rusia. 

"Păcăliciul Macron a spus ieri că va decreta în Franța stare de urgență economică și socială după protestele cu vestele galbene. Din 2015 până la 1 noiembrie 2017 Franța fusese în stare de urgență după atentatele de la 13 noiembrie 2015. La o zi după ce Macron a decretat o nouă stare de urgență, Franța e lovită de un nou atentat.

Nu serviciile aduc securitatea în societate

Situația din Franța demonstrează că nu serviciile aduc securitate într-o societate, ci politicile publice făcute cu cap de către politicieni. Oricâți bani ai bagă în servicii, când lași granițele deschise, că oricine să-ți între în țara fără control, ajungi să nu mai ai o societate nici sigură și nici liberă. În Franța situația este și mai delicată, pentru că de ani de zile guvernul pompează bani în fel și fel de ONG-uri fantomă, care pretînd că ajută migrantii și străinii să se integreze, în timp ce același guvern ignoră nevoile francezilor de rând. Efectul este că migrantii și străinii nu-s integrați, iar frustrarea oamenilor e tot în creștere. Evident, când ai astfel de frustrări a unor mase lărgi dintr-o societate, orice guvern ostil, cum e Rusia de exemplu, nu trebuie să facă mare lucru să le amplifice și să genereze reacții în societate a căror efect să-l benefiecize.

Soluția e în mâna politicienilor

Vin apoi, însă, aceiași papagali din ONG-uri care-ți explică cum rușii sunt în spate la tot, ignorând însă să spună exact cauzele care au condus la situația respectivă: ignorarea nevoilor curente ale cetățenilor sunt pretextul realizărilor unor utopii. Soluția pentru o țara sigură e în mână politicienilor, care fac politicile publice, și nu a securiștilor, care preferă o societate instabilă și nesigură, pentru că să-și justifice bugete cât mai mari.

Ce se întâmplă când se creează false nevoi

Compețiile electorale dau exact șansa societății să-și filtreze atât nevoile cât și liderii. În urmă acestor alegeri ies la iveală nevoi și probleme din societate, precum și politicieni care să vina cu soluții la ele. Când însă intervii din afară în acest joc democratic, și manipulezi fie creând false nevoi, fie ignorându-le, pentru a promova forțat un candidat sau altul, ajungi că atunci când societatea este lovită de o criză, respectivul papagal ales să nu știe cum să răspundă. Asta e situația cu Franța azi. Macron e exact cum a fost Obama în America. De aceea a și câștigat Trump alegerile în 2016", a scris Terheș pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel