Franţa dezaprobă decizia autorităţilor indoneziene de a extrăda un cetăţean francez spre Hong Kong

Ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, ''dezaprobă'' decizia Indoneziei de a extrăda spre Hong Kong un cetăţean francez, Mathias Echčne, care a fost închis din 2017 din cauza - potrivit susţinătorilor săi din Franţa - unui litigiu comercial, relatează AFP.

''Dezaprob această decizie care a fost luată de autorităţile indoneziene fără ca noi să fi fost informaţi şi în timp ce preocuparea noastră cu privire la deteriorarea stării de sănătate a domnului Mathias Echčne era cunoscută", a declarat ministrul francez într-un comunicat.

Potrivit susţinătorilor cetăţeanului francez care au trimis o solicitare Ministerului Afacerilor Externe, el a fost închis încă din 29 iulie 2017 ''într-o închisoare din Bali pentru o dispută comercială cu foşti asociaţi din Hong Kong''.

''Mathias Echčne a fost atent monitorizat de serviciile noastre consulare la Jakarta. El va continua să beneficieze de tot sprijinul şi asistenţa consulatului nostru din Hong Kong", a precizat ministrul de externe francez Le Drian în comunicatul citat.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28