Franţa, cerere Marea Britanie: Preluare migranţi

Franţa va cere Marii Britanii 'să ajute Calais să se dezvolte' şi să preia un număr de migranţi.

Ministrul francez de interne Gérard Collomb a declarat marţi că Parisul va solicita guvernului britanic, la summitul bilateral ce va avea loc joi la Londra, 'să ajute (oraşul-port) Calais să se dezvolte', transmite AFP.

'Vom merge împreună cu preşedintele Republicii (Emmanuel Macron) joi, la Londra' pentru 'a discuta despre Calais şi problemele imigraţiei, pentru a le cere prietenilor noştri britanici să meargă mai departe în acordurile convenite la Touquet (care stabilesc frontiera franceză, n.red.)' şi 'să preia un anumit număr de migranţi', a declara Collomb la postul de televiziune France 2.

Potrivit acestuia, partea franceză le va solicita britanicilor 'mai ales să ajute Calais să se dezvolte, pentru a face astfel încât un anumit număr de amenajări care sunt prevăzute de primar să poată fi finanţate de Marea Britanie'.

Acuzaţiile de violenţe ale poliţiei

'Este interesul lor ca lucrurile să meargă bine' dat fiind că 'un sfert din comerţul lor trece prin Calais', a explicat Collomb, care a salutat semnele de 'relansare economică' în acest oraş-port de la Marea Mânecii. Pe de altă parte, ministrul de interne a contestat cu putere acuzaţiile de violenţe ale poliţiei împotriva migranţilor, acuzaţii lansate de organizaţii umanitare.

Dacă aceste agresiuni s-ar dovedi reale, acest lucru ar fi 'inadmisibil şi sancţionat', a dat el asigurări. Ministrul Gérard Collomb îl însoţeşte marţi pe preşedintele Emmanuel Macron într-o vizită la Calais pentru discuţii cu privire la politica în materie de migraţie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel