Franţa: Captură record de 11 tone de răşină de canabis în regiunea Besançon

Unsprezece tone de răşină de canabis au fost confiscate vinerea trecută de către poliţia franceză în regiunea Besançon (est), fiind vorba de un record în Franţa începând din 1999, au anunţat luni autorităţile judiciare, citate de AFP.

Vineri seara, mai multe vehicule, inclusiv un camion, au fost interceptate pe autostrada A36 în direcţia Paris în sectorul Besançon şi au fost interpelaţi patru indivizi, inclusiv un cetăţean italian, a precizat parchetul din Nancy într-un comunicat.

Felicitări poliţiei judiciare din Strasbourg şi Oficiului central pentru combaterea traficului ilicit de stupefiante pentru această captură-record, concretizarea unei anchete exemplare întreprinse împreună cu omologii lor marocani şi spanioli, a afirmat pe Twitter ministrul francez de interne, Christophe Castaner.

Operaţiunea a fost întreprinsă în cadrul unei informări judiciare deschise în 2017, a precizat parchetul, adăugând că ancheta a dezvăluit existenţa unui trafic de amploare între Maroc, Spania, Franţa şi Belgia. Investigaţiile, întreprinse de către direcţia centrală a poliţiei judiciare, au avut loc în strânsă colaborare cu Siguranţa naţională din Maroc şi unităţi specializate ale poliţiei spaniole, care au adus elemente preţioase pentru anchetă, potrivit parchetului. Cea mai importantă captură în Franţa rămâne cea de 23,5 tone de canabis descoperită în 1999 în Boulogne-sur-Mer, în nordul Franţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel