Franța ar putea limita imigrația

Sebastian Florea / 14 ian 2019 / 16:25 Salveaza PDF Comentarii
Franța ar putea limita imigrația
Franța ar putea limita imigrația

Limitarea imigraţiei în Franţa prin cote este un subiect ce poate reveni în actualitate, afirmă un lider al partidului preşedintelui Macron.

În marea dezbatere naţională iniţiată de preşedintele Emmanuel Macron în urma protestelor ''vestelor galbene'', o posibilă limitare a imigraţiei în Franţa prin instituirea unor cote nu este o chestiune tabu, a declarat luni liderul deputaţilor din partidul acestuia din urmă, La Republique en Marche, Gilles Le Gendre, transmite AFP.

''Nu am pronunţat cuvântul ''cote'' '', dar ''nici nu există tabuuri pe acest subiect'', a răspuns politicianul citat, după ce un jurnalist al postului Franceinfo i-a amintit de o propunere a fostului preşedinte Nicolas Sarkozy privind instituirea unor cote de imigraţie prin care să fie limitată acceptarea unor noi imigranţi în Franţa. ''De mulţi ani problema imigraţiei înveninează dezbaterea publică franceză, întrucât se refuză tratarea ei altfel decât într-un mod simplist şi demagogic. Or, marea dezbatere oferă ocazia de a aborda problemele diferit, oferind şi francezilor posibilitatea să-şi exprime părerea, ceea ce va conduce cu siguranţă la lucruri interesante'', a adăugat Gilles Le Gendre.

El a susţinut necesitatea unei ''primiri mai bune pentru refugiaţi'', dar şi pentru ''restul imigraţiei, ceea ce astăzi reprezintă o problemă, întrucât nu reuşim să integrăm corect persoanele care intră pe teritoriul nostru''. ''Vom vedea dacă vom stabili cote'' pentru imigraţie, a conchis el. În scrisoarea adresată francezilor pe tema marii dezbateri naţionale, Emmanuel Macron propune circa 30 de teme, unele privitoare la problema imigraţiei.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24