Franța ar putea interzice Black-Friday. De ce a devenit deranjant

Cătălin Șerban / 28 noi 2019 / 19:00 Salveaza PDF Comentarii
Black Friday
Black Friday

Mai mulţi parlamentarii francezi şi-au anunţat intenţia de a adopta un act legislativ prin care să fie interzise vânzările de Black Friday.

Motivul ar fi că provoacă supra-consum, blocaje în trafic şi poluare, transmite AP.

Fostul ministru al Ecologiei, Delphine Batho, a prezentat un amendament care propune interzicerea Black Friday deoarece provoacă o risipă a resurselor şi un supra-consum. Amendamentul a fost adoptat de o comisie parlamentară şi urmează să fie dezbătut în Adunarea Naţională pe data de 9 decembrie.Black Friday provoacă creșterea poluăriiSeparat, ministrul francez al Tranziţiei Ecologice, Elisabeth Borne a criticat joi evenimentul comercial care, în opinia sa, creează 'blocaje în trafic, poluare şi emisii de gaze cu efect de seră'. Elisabeth Borne a adăugat că ar sprijini Black Friday dacă acest eveniment ar fi în beneficiul micilor companii franceze dar marii retaileri online sunt principalii beneficiari.

În replică, o organizaţie care reprezintă sectorul de vânzări electronice din Franţa a condamnat iniţiativa privind interzicerea vânzărilor de Black Friday, un eveniment care a luat naştere în SUA, unde are loc după sărbătoarea de Thanksgiving. În Franţa, vânzările online au crescut cu 69% în perioada evenimentului Black Friday din anul 2017 iar în acest an se aşteaptă să se înregistreze vânzări de 5,9 miliarde euro, conform AGERPRES.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26