Franţa anunţă trimiterea de transportoare blindate pentru trupe în Ucraina

Franţa va 'livra, în cantităţi semnificative, vehicule de transport
Franţa va 'livra, în cantităţi semnificative, vehicule de transport

Ministrul apărării Sebastien Lecornu a anunţat că Franţa va trimite în Ucraina cantităţi semnificative de transportoare blindate pentru trupe, într-un interviu publicat luni seară, informează marţi AFP.

'Pentru a se deplasa rapid în zonele aflate sub tirul inamicului, armata are nevoie de vehicule blindate', a subliniat ministrul francez într-un interviu apărut pe site-ul cotidianului Parisien-Aujourd'hui.

Prin urmare, Franţa va 'livra, în cantităţi semnificative, vehicule de transport de acest tip, care sunt înarmate', a adăugat el. Sebastien Lecornu a confirmat, de asemenea, trimiterea în Ucraina a şase tunuri Caesar suplimentare, în plus faţă de cele 12 trimise deja.

Cu toate acestea, oficialul francez nu a oferit detalii despre data la care vor fi trimise aceste întăriri, anunţate de şeful statului Emmanuel Macron pe 16 iunie în timpul vizitei sale la Kiev. Referitor la livrarea rachetelor antinavă, solicitate de Kiev pentru a 'deschide breşe în această blocadă maritimă impusă de Rusia şi care privează multe ţări de livrările de cereale şi materii prime', aceasta 'face parte din dosarele aflate în studiu', a adăugat ministrul francez, fără a furniza detalii suplimentare.

Vezi și: Maia Sandu, întâlnire cu Volodimir Zelenski. Ce i-a cerut președintele Ucrainei. "Cred că va fi o greşeală globală"

De la începutul ofensivei militare lansate de Moscova în Ucraina pe 24 februarie, Parisul a livrat Kievului tunuri Caesar, rachete antitanc Milan şi rachete antiaeriene Mistral. La mijlocul lunii aprilie, fostul ministru al apărării Florence Parly estimase la peste o sută de milioane de euro valoarea echipamentelor militare livrate Ucrainei de Franţa, precizează Agerpres.

Oamenii  lui Putin amenință Occidentul cu rachetele nucleare amplasate în Belarus

Delir la televiziunea de stat rusă. Portavocile lui Vladimir Putin amenință deschis Occidentul cu rachetele Iskander-M amplasate în Belarus care "vor putea zdrobi toate forțele NATO". Mai mult decât atât, parlamentarii ruși au susținut în cadrul emisiunii propagandistului Vladimir Soloviov că Rusia este pregătită de o confruntare directă cu toate forțele NATO și că nici măcar nu și-au arătat adevărata capacitate în războiul din Ucraina, transmite Realitatea Plus.

Parlamentarul rus Andrey Gurulyov a declarat că rachetele Iskander din vestul Belarusului ar acoperi tot teritoriul din Europa de Vest și că ar avea o eficiență de 90%. 

"E ca și cum ar vorbi despre coridorul din bucătărie până în sufragerie. 20 de kilometri? 40 sau 60 de kilometri? Cât ar trebui să fie? Ca să străpungi un coridor unde forțele NATO ar fi de ambele părți? Niciun membru normal al armatei nu ar merge pentru asta de la Sankt Petersburg de-a lungul coastei Mării Baltice. Abia atunci vom avea o rută normală de aprovizionare pentru orașul Kaliningrad. Dacă cineva nu înțelege altfel, atunci va trebui să o explicăm în detaliu, nu văd altă opțiune. Asta este singura cale. Vom merge singuri, nici măcar nu este nevoie să implicăm și Belarusul", a declarat, la televiziunea de stat rusă, Andrey Gurulyov, parlamentar rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel