Frans Timmermans, în Polonia. Iată MOTIVUL

Frans Timmermans va efectua o vizită în Polonia.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, va efectua o vizită la Varşovia pe 9 aprilie, a indicat joi seara, pentru AFP, purtătoarea de cuvânt a guvernului polonez. 'Vizita sa este continuarea unui dialog imparţial şi bazat pe fapte între guvernul polonez şi Comisia Europeană', a declarat Joanna Kopcinska.

Frans Timmermans a fost invitat la Varşovia de ministrul polonez al Afacerilor Externe, Jacek Czaputowicz, a adăugat ea. Potrivit agenţiei PAP, discuţiile se vor concentra în principal pe reformele judiciare iniţiate de conservatorii Partidului Dreptate şi Justiţie (PiS) şi criticate puternic de Bruxelles.

Săptămâna trecută, Varşovia a răspuns Comisiei privind preocupările acesteia legate de statul de drept, subliniind din nou că reformele răspund 'aşteptărilor societăţii, iar soluţiile nu diferă de cele adoptate în alte state membre ale UE'. Câteva zile mai târziu, însă, PiS a anunţat un proiect de lege care le amenda uşor.

[citeste si]

Opoziţia a considerat că schimbările propuse sunt doar 'cosmetice'. La finalul lui decembrie, executivul european a activat faţă de Polonia faza preliminară a unei proceduri fără precedent - articolul 7 al tratatului UE - care poate duce, teoretic, la o suspendare a dreptului de vot al ţării în cadrul Uniunii, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel