Francois Hollande, întâlnire cu Vladimir Putin. Ignoră CRIZA din Ucraina

CRIZA din UCRAINA va fi discutată între președintele francez, Francois Hollande, și omologul său rus, Vladimir Putin, în Franța. 

Întâlnirea între Francois Hollande și Vladimir Putin va avea loc în 6 iunie, cu ocazia ceremoniilor de comemorare a debarcării aliaţilor în Normandia.

"L-am invitat pe Putin pentru 6 iunie" şi "vom avea discuţii", în special pe tema crizei ucrainene, a declarat Francois Hollande, la încheierea unui summit european desfăşurat la Bruxelles, scrie Mediafax. Președintele francez a declarat că şeful statului rus trebuie "să-l recunoască" pe noul preşedinte ucrainean, Petro Poroşenko, ales duminică, "şi să facă astfel încât să aibă loc o dezescaldare" a situaţiei din Ucraina.

VEZI și: Francois Hollande oferă imaginea zilei în Europa- FOTO

Prezenţa lui Vladimir Putin la ceremoniile din 6 iunie în Normandia (vestul Franţei) a fost confirmată la începutul lunii. Parisul a anunţat că îşi menţine invitaţia în pofida escaladării tensiunii între Rusia şi ţări din Occident.

Ceremoniile din Normandia vor avea loc a doua zi după desfăşurarea summitului G7 de la Bruxelles, organizat după decizia occidentalilor de a anula G8 de la Soci şi de a suspenda Moscova din acest grup din cauza alipirii Crimeei la Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel