Francezii vor eliminarea Marii Britanii din Uniunea Europeană

about-study-uk
about-study-uk

Britanicilor nu le vine să creadă că ţara lor este, practic, împinsă la periferia Europei. Pentru majoritatea publicaţiilor britanice, refuzul premierului David Cameron deschide o perioadă de incertidudini asupra influenţei Marii Britanii în Europa şi riscă să întărească poziţia euroscepticilor.

Autor: Romulus Bălăşoiu

"Regatul Unit este izolat" sunt două titluri identice apărute în The Daily Telegraph şi The Guardian, după anunţul premierul Cameron că Marea Britanie s-a opus modificării Tratatului Uniunii Europene.

Potrivit The Guardian, această decizie va transforma relaţiile Marii Britanii cu UE, iar publicaţia se îndoieşte de beneficiile pe care Cameron le-ar putea avea pe scena politică internă de pe urma refuzului său.

"El le-ar putea spune deputaţilor lui eurosceptici că a refuzat să semneze un acord care punea în pericol interesele britanice. Dar anumiţi aleşi vor cere întotdeauna un referendum. Vor argumenta că acest acord între cei 17, acordul ce va fi semnat între membrii zonei euro la care au aderat voluntar şi ţările non euro cu excepţia Marii Britanii, schimbă profund datele problemei în Europa."

Londra şi-a asumat riscul de a-şi pierde influenţa în Europa. Acest refuz este "o victorie a lui Sarkozy", punctează The Guardian. Citând surse de la Bruxelles, jurnalul notează că premierul Cameron "joacă un joc periculos." Cotidianul mai spune că rolul Marii Britanii se va diminua pe măsură ce alte ţări vor adera la euro. Cu o zi înainte, euroscepticii pot continua să îndepărteze Marea Britanie de inima Europei, dar nu pot, în aceeaşi vreme, să exercite mai multă influenţă în Europa.

Chiar şi Daily Telegraph care aprobă decizia lui Cameron se arată circumspect: "Premierul a avut dreptate să respingă acordul imaginat de francezi pentru francezi care doresc eliminarea Marii Britanii din UE, dar el trebuie să aibă, de asemenea, o perspectivă mai largă."

Cotidianul subliniază faptul că Marea Britanie este singură şi că îşi fac probleme de părerea pe care o vor avea China şi Statele Unite ale americii despre ea, informează Zf.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel