Românii, atacați violent la Paris. Zeci de persoane arestate. Motivul, unul incredibil

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

Zeci de persoane au fost arestate la Paris după ce au atacat violent mai mulți romi din Bulgaria și România.

Potrivit The Sun, romii au fost atacați după ce au apărut mai multe zvonuri în mediul online potrivit cărora aceștia ar fi răpit copii. 

Atacatorii au fost înarmați cu bâte, cuțite de bucătărie și alte arme pe care le-au improvizat. Au ajuns în taberele romilor din suburbiile capitalei franceze, și au început să sară la atac, cele mai grave incidente având loc în noaptea de luni spre marți, în zonele Clichy-sous-Bois, Bobigny şi Colombes.

„Au fost ţintite caravanele şi dubele albe folosite de comunităţile rome, mai mulţi indivizi fiind atacaţi. Atacurile au fost motivate de zvonurile online conform cărora romii răpesc copiii din oraş”, a spus o sursă potrivit publicației The Sun.

Mesajele poliției

Postările cu astfel de informații au început să apară pe Facebook, Snapchat și pe alte rețele sociale. În acest sens, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Seine-Saint-Denis a făcut apel către toți oamenii, „să aibă grijă pentru că începe o psihoză”.

Poliţia a transmis prin intermediul unui comunicat că aceste informații sunt false și nu este vorba de nicio răpire: „Zvonurile conform cărora o dubă albă este folosită pentru a răpi copii nu au nicio bază. Nu a fost dovedită nicio răpire. Nu distribuiţi această informaţie falsă, nu incitaţi la violenţă”

Ofiţerii au confirmat că 20 de persoane au fost reţinute momentan în legătură cu violenţele asupra romilor iar trei persoane au fost puse sub acuzare pentru infracţiuni violente.

Vezi și: Vestele galbene, proteste. Avertisment pentru românii care se află în Paris

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel