Franța: Terorismul islamic va lovi din nou

Prim-ministrul francez Manuel Valls, a publicat sâmbătă un articol la un an după atentatele din 13 noiembrie de la Paris. Potrivit acestuia, ”terorismul islamic” va lovi din nou. 

Articolul premierului Manuel Valls a fost preluat de mai multe publicații europene. Acesta își arată convingerea că în cele din urmă, Europa ”va învinge”, scrie Agerpres.

"La un an după 13 noiembrie... societățile noastre sunt îngrijorate. Noi le datorăm adevărul. Da, terorismul ne va lovi din nou. Dar, da, avem în noi toate resursele pentru a rezista și toată puterea de a învinge. Noi, europenii, vom învinge terorismul islamist", a scris el în acest articol publicat în comun de El Pais, La Repubblica, The Guardian, Le Soir, La Tribune de Geneve și Die Welt.

În ultimele luni, prim-ministrul a afirmat în mod repetat că Franța ar putea fi ținta unor noi atentate. Începând din ianuarie 2015, țara, care participă la coaliția militară internațională împotriva grupării Stat Islamic în Irak și Siria, a fost lovită de mai multe atacuri jihadiste.

"Pe măsură ce Statele Unite sunt implicate tot mai puțin în afacerile mondiale, Europa nu se mai poate refugia în spatele aliatului său american", subliniază el, în timp ce președintele american ales Donald Trump a făcut campanie asupra izolaționismului și dezangajării geopolitice a Statelor Unite.

În ajunul unei zile de comemorări oficiale a atentatelor jihadiste din 13 noiembrie 2015, Manuel Valls se adresează de asemenea familiilor victimelor.

"Nu trece o zi fără ca eu să nu mă gândesc la cele 130 de victime din 13 noiembrie, sutele de răniți și toate celelalte victime ale terorismului... Mâine, Franța, unită... se va reculege", a scris el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel