Franța susține dezvoltarea unui cartier BUCUREȘTEAN

Ferentari
Ferentari
Proiectul de regenerare urbană a cartierului Ferentari este susţinut de ambasadorul Franţei în România.
 
 
Proiectul de regenerare urbană a cartierului Ferentari este susţinut de ambasadorul Franţei în România, Francois Saint-Paul.

Primarul sectorului 5, Daniel Florea, a primit, vineri, vizita unei delegaţii a Ambasadei Franţei în România, condusă de ambasadorul Francois Saint-Paul. Discuţiile au vizat proiectul de regenerare urbană pentru cartierul Ferentari, a cărui implementare a demarat prin adoptarea unor măsuri de protecţie socială şi de reinserţie a membrilor în comunitate. 

„Schimbul de experienţă a condus la stabilirea unor parteneriate şi colaborări menite să sprijine demersurile întreprinse până în prezent de Primăria sectorului 5”, se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 5 citat de Agerpres.

[citeste si]

Conform sursei citate, primarul sectorului 5 i-a prezentat ambasadorului Franţei proiecte precum construirea de locuinţe sociale şi de necesitate, laboratoare medicale mobile, inaugurarea unui centru socio-medical multifuncţional, cu o cantină socială, spălătorie socială şi baie publică şi dezvoltarea unor programe tip "Şcoală după Şcoală", în care copiii pot să primească o masă caldă, să îşi facă temele şi să participe la ateliere pe teme artistice. 

„Am primit cu bucurie invitaţia Excelenţei sale de a vizita zone din Paris care au făcut obiectul programelor de regenerare urbană, urmând să purtăm discuţii cu specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţirea Habitatului. De asemenea, vizitarea şantierelor de reînnoire urbană din regiunea pariziană şi iniţierea unor discuţii cu echipele care conduc aceste proiecte vor conduce către eficientizarea elaborării metodologiei de coordonare a acestor operaţiuni”, a declarat primarul Daniel Florea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel