Franța pune condiții Rusiei pentru a livra nava Mistral

Ministerul francez de Externe a anunțat, joi, care sunt condițiile Franței în schimbul livrării navei Mistral către Rusia.

Cu doar o zi înainte, preşedinţia franceză anunța suspendarea livrării primei nave Mistral, dintre cele două achiziţionate de Moscova de la Paris, pe motiv că nu sunt îndeplinite "condiţiile" pentru această livrare. 

Însă, astăzi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Romain Nadal, întrebat, într-o conferinţă de presă, care sunt aceste condiţii, a răspuns că "este necesar ca un armistiţiu care se schiţează - opţiune pe care Franţa o susţine - să fie aplicat", relatează Digi24.

Citându-l pe şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, el a adăugat că, ulterior, este necesară "găsirea unui acord politic pentru încheierea confruntărilor între Ucraina şi Rusia, fie direct, fie cu sprijinul mediatorilor".

"În acest moment, aceste condiţii nu sunt îndeplinite şi dorim să fie îndeplinite în perioada următoare", a precizat purtătorul de cuvânt.

Decizia părţii franceze reprezintă o "suspendare a livrării" navei Mistral, a explicat, într-o declaraţie la Radio France Internationale, și Secretarul de Stat pentru Reformă, Thierry Mandon, adăugând că "Franţa doreşte să forţeze un acord de pace" în Ucraina.

Potrivit unor surse apropiate dosarului, în pofida suspendării livrării navei de război Mistral, construirea sa continuă deocamdată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel