Franța, omagiu pentru victimele din Manchester

paris
paris

Autoritățile franceze au hotărât să stingă azi luminile Turnului Eiffel și ale Turnului Montparnasse din Paris drept omagiu adus victimelor atentatului din Manchester. Totodată, drapele vor fi coborâte în bernă pe edificiile publice.

Agenția de presă France Presse informează că Turnul Eiffel și Turnul Montparnasse își vor stinge luminile, în timp ce drapelele vor fi coborâte în bernă pe edificiile publice din Paris drept omagiu adus victimelor atentatului de luni seara din orașul britanic, Manchester.

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat marți atentatul comis la ieșirea de la concertul artistei americane pop Ariana Grande, soldat cu 22 de morți și 59 de răniți. Revendicarea a fost postată pe aplicația de mesagerie Telegram, informează Agerpres.

Stingerea luminilor Turnului Eiffel este un simbol al omagiului des folosit de către autoritățile pariziene. Turnul Eiffel a încetat să mai lumineze după atacurile jihadiste din 13 noiembrie 2015 de la Paris, dar și în sprijinul locuitorilor din Alep, în decembrie 2016, sau în memoria victimelor atacurilor islamiste recente din Londra, St. Petersburg și Stockholm.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel