Franța, intervenție militară de ultimă oră. Francois Hollande, anunț care dă fiori

Franța a efectuat duminică primul său atac aerian în Siria, împotriva unei tabere de antrenament a jihadiștilor din Statul Islamic, lângă Deir Ezzor, în estul teritoriului sirian. Anunțul a fost făcut de Francois Hollande.

"Forțele noastre și-au atins țintele", a subliniat Francois Hollande, precizând că șase avioane au fost implicate în operațiune și dând asigurări că nu au fost înregistrate pierderi în rândul civililor. "Alte atacuri ar putea avea loc dacă va fi necesar", a adăugat președintele Franței.

Parisul, care participă la lovituri ale coaliției anti-SI în Irak, dar care până în prezent a refuzat să intervină în Siria nedorind o confruntare cu președintele sirian Assad, și-a modificat strategia din motive de "legitimă apărare" în fața amenințării teroriste. Forțele militare franceze efectuează zboruri de recunoaștere din 8 septembrie deasupra Siriei, în eventualitatea inițierii unor lovituri aeriene.

Zi importantă

Anunțul făcut de Hollande intervine cu o zi înainte de deschiderea celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, în cadrul căreia Siria va constitui un subiect major.

[citeste si]

"Există ceea ce noi facem în plan militar și ceea ce facem în plan politic și diplomatic", a declarat șeful statului francez. "Voi avea întrevederi cu parteneri și protagoniști ai conflictului sirian, în care au murit deja 250.000 de oameni și de care Bashar al-Assad se face principalul vinovat, chiar dacă acum și de mai multe luni Statul Islamic comite atrocități ieșite din comun", a adăugat Hollande, scrie Agerpres.

Potrivit lui Hollande, Franța "discută cu toți și nu respinge pe nimeni" în găsirea unei soluții politice în Siria, însă "consideră că viitorul Siriei nu poate fi decis de președintele sirian Bashar al-Assad".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel