Franța dorește realizarea unei anchete la închisoarea Sednaya din Siria

Franța își arată îngrijorarea cu privire la informațiile lansate de Statele Unite cu privire la existența unui crematoriu pentru incinerea deținuților asasinați în închisoarea siriană Sednaya și cere derularea unei anchete internaționale cât mai rapid.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe francez a catalogat informațiile scoase la iveală de către Statele Unite drept ”o acuzație de extremă gravitate” și a subliniat teroarea care bântuie trecutul regimului sirian.

"Franța cere ca o anchetă internațională să aibă aibă loc cât mai rapid asupra (închisorii de la) Sednaya" și "face apel la susținătorii regimului, în special Rusia, să se folosească de influența asupra Damascului" pentru a permite accesul Comisiei internaționale de anchetă și Comitetului Internațional al Crucii Roșii, potrivit Agerpres.

SUA au acuzat luni Siria că a incinerat într-un crematoriu o parte din miile de deținuți asasinați în ultimii ani și a prezentat fotografii luate prin satelit cu ceea ce a prezentat ca fiind închisoarea Sednaya, la nord de Damasc.

De asemenea, organizația Amnesty International a acuzat regimul sirian că, între 2011 și 2015, a spânzurat în medie între 20 și 50 de prizonieri săptămânal în închisoarea militară Sednaya, în total fiind executate între 5.000 și 13.000 de persoane în cadrul acestei politici de exterminare.

Regimul sirian a respins și noile acuzații ale SUA, calificându-le ca total false.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel