Franța dă tonul interdicției pesticidelor non-agricole

pesticide
pesticide

Un senator francez a inițiat un proiect de rezoluție european prin care invită UE să urmeze exemplul Franței.

Senatorul din spatele interdicției inițiate de Franța în ceea ce privește folosirea pesticidelor pentru uz casnic a prezentat un proiect de rezoluție european care face apel la UE să urmeze exemplul Franței și să implementeze o interdicție privind utilizarea non-agricolă a pesticidelor. 

„Am reușit să o facem în Franța, nu există niciun motiv pentru care nu am putea fi capabili să extindem interdicția în restul Europei“, a declarat senatorul verde Joël Labbé, care a adăugat că utilizarea pesticidelor în grădini este doar bun simț.

[citeste si]

La o conferință de presă de marți, 28 martie, autorul legii privind utilizarea produselor fitosanitare în Franța, a anunțat că a depus o rezoluție UE prin care să se interzică utilizarea non-agricolă a pesticidelor în întreaga Europa, scrie EurActiv.

Rezoluția neobligatorie invită UE să examineze posibilitatea unei interdicții de pesticide pentru consumatorii privați, precum și pentru autoritățile locale.

Franța a devenit prima țară din UE care a făcut acest pas prin legea Labbé în 2014. În vigoare începând cu luna ianuarie a acestui an, prima etapă a legii interzice utilizarea pesticidelor de către statul francez, autoritățile locale și instituțiile publice pentru mentenanța spațiilor publice, a pădurilor și a drumurilor. Există derogări pentru cimitire și terenuri de sport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel