Franța, cu ochii pe România într-un conflict monstru: Este periculoasă

Ambasada Franței în România și Institutul Francez precizează că urmăresc cu atenție evoluțiile în curs de desfășurare la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași. Anunțul vine ca urmare a publicării recente a noii liste cu studenții străini admiși în primul an.

Autoritățile franceze au fost informate cu privire la dificultățile studenților francezi și de alte naționalități, precum și despre eforturile autorităților naționale competente în vederea remedierii acestei situații.

"Ambasadorul s-a întâlnit de mai multe ori cu autoritățile naționale responsabile, inclusiv cu ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, domnul Sorin Mihai Cîmpeanu. În special, domnia sa a atras atenția asupra situației studenților serioși care au început cursurile și care, în prezent, ca urmare a unei noi evaluări a dosarului lor, au aflat că numele lor nu mai apar pe nouă listă de admitere. Această situație determină neînțelegere, chiar disperare în rândul studenților afectați. Ambasadorul și-a exprimat sprijinul pentru procesul de redresare a Universității inițiat de autoritățile naționale și în special de domnul ministru Sorin Câmpeanu. Acest demers este esențial pentru a evita repetarea situației actuale", se afirmă în comunicatul de presă transmis de Ambasada Franței, cu precizarea că o asemenea situație "este și periculoasă pentru reputația studiilor medicale din România".

Ambasadorul Franței și-a exprimat sprijinul său pentru autoritățile române competente, astfel încât acestea să invite universitatea "la un dialog clar și transparent cu studenții".

Președintele Senatului UMF 'Gr.T.Popa' din Iași, Gabriel Dimofte, a declarat luni, într-o conferință de presă, că sunt studenți împotriva cărora se va declanșa o acțiune în instanță pentru anularea dreptului de a studia la această universitate de medicină.

Amintim că scandalul UMF Iasi a debutat cu convocarea de către Ministerul marocan de Externe a ambasadoarei României în Maroc, pentru a explica de ce au fost retrași de pe listele de admiși 45 de marocani, înscriși în primul an la Medicina din Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel