Franța a anunțat când va ataca gruparea Stat Islamic

Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a anunțat, miercuri, că "săptămânile următoare" Franța va efectua primele raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Siria.

Jean-Yves Le Drian a fost întrebat când vor trece la raiduri aeriene avioanele de vânătoare franceze care efectuează din 8 septembrie zboruri de recunoaştere deasupra Siriei: "Săptămânile următoare, când vom avea ţintele bine identificate", a răspuns ministrul francez de Externe, conform gandul.info.

Preşedintele francez Francois Hollande a ordonat săptămâna trecută Armatei Franceze să efectueze operaţiuni aeriene de recunoaştere deasupra Siriei, aşa cum face de un an în Irak, în vederea lansării unor atacuri împotriva grupării Stat Islamic.

El a precizat că a ordonat Forţelor Aeriene să înceapă pregătiri pentru a efectua atacuri aeriene în Siria împotriva militanţilor SI, dar a exclus posibilitatea ca Parisul să trimită trupe la sol în această ţară.

Până atunci, Franţa şi-a impus să nu intervină militar în Siria, pentru a nu servi interesele preşedintelui sirian Bashar al-Assad, căruia Parisul îi cere să renunţe la putere, considerându-l principalul responsabil de războiul care durează de patru ani în ţară.

Vezi și: Pe cine dă vina președintele Siriei, Bashar al-Assad, pentru criza refugiaților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel