Fragmente din opere literare la radio pentru deținuții din toată țara

Bogdan Bolojan / 17 iul 2017 / 16:59 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Deţinuţii vor asculta, de luni, prin intermediul unui proiect cultural, fragmente din opere literare la staţiile radio cu circuit închis din mai multe centre de detenţie, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Bucureşti-Jilava.

Proiectul se numeşte 'Audioteca Şeherezadei' şi este realizat de Asociaţia Culturală Vis-a-vis, în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Radio România Cultural. 

În 10 penitenciare din România, deţinuţii vor asculta, la staţiile radio cu circuit închis, fragmente din opere literare româneşti şi universale în lectura şi interpretarea actriţei Adriana Moca, iniţiatoarea proiectului. 

Astfel, pentru început, peste 5.000 de persoane private de libertate din penitenciarele Aiud, Botoşani, Bucureşti-Jilava, Bucureşti Rahova, Iaşi, Codlea, Slobozia, Timişoara, Tulcea şi Vaslui vor audia fragmente din opere literare precum "Jurnalul fericirii", "Cuvânt împreună despre rostirea românească", "De profundis", "Stima de sine", "Nautilus", "Arta de a iubi", "La ţigănci", "Romeo şi Julieta", acestea fiind doar câteva dintre cele 30 de titluri ce fac obiectul emisiunilor audio care vor fi difuzate, în spatele gratiilor, în perioada iulie-decembrie. 

"Am iniţiat acest proiect cu scopul de a încuraja lectura în general şi sper că va contribui la dobândirea unui capital minim de cultură şi competenţe de exprimare, pe care condamnatul le poate folosi pentru a-şi depăşi condiţia de cunoaştere, cu beneficii ulterior, în libertate", a spus actriţa Adriana Moca, citată în comunicat. 

Comisarul şef de penitenciare Ioana Morar, director Direcţia Reintegrare Socială, care exercită, prin delegare, atribuţii de director general adjunct, a spus că studiourile radio-tv cu circuit închis reprezintă o modalitate de transmitere, în manieră accesibilă, a unor informaţii diverse, care oferă posibilitatea de a promova valori şi modele de viaţă, relatează Agerpres.

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.14