Fotografia anului. Drama unei palestinience care își ține nepoata decedată în brațe, în atenția întregii lumi

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

O fotografie emoționantă care surprinde o femeie palestiniană îndurerată ținând în brațe nepoțica ei ucisă în timpul unui bombardament israelian în Fâșia Gaza a câștigat joi premiul principal la ediția din 2024 a concursului World Press Photo.

Imaginea, realizată de Mohammed Salem, fotograf al agenției de presă Reuters, o înfățișează pe Inas Abu Maamar legănând în brațe trupul neînsuflețit al nepoatei sale de cinci ani, Saly, ucisă alături de mama și de sora ei de o rachetă care a căzut peste casa lor din Khan Yunis, în octombrie. Fotografia lui Salem a câștigat categoria "Fotografia anului".

Salem se afla la spitalul Nasser din Khan Yunis pe 17 octombrie când a văzut-o pe Abu Maamar, în vârstă de 36 de ani, plângând și ținând în brațe trupul micuței, învelit într-o pânză albă.

Fotografia a fost realizată la 10 zile după începerea conflictului, declanșat de un atac fără precedent comis de organizația teroristă Hamas în Israel.

"A fost un moment emoționant și trist și am simțit că imaginea rezuma în sens larg tot ceea ce se petrecea în Fâșia Gaza", a declarat Salem, citat de World Press Photo, un prestigios concurs de fotojurnalism.

2. Sursa: Age... (mohammed-salem_48423000.jpg)

Sursa foto: Agerpres

"Este cu adevărat o imagine profund emoționantă", a afirmat Fiona Shields, președinta juriului. "Odată ce ai văzut-o, îți rămâne în minte", a adăugat ea.

Fotografia câștigătoare este "un fel de mesaj literal și metaforic despre oroarea și inutilitatea războiului" și reprezintă "un argument incredibil de puternic în favoarea păcii", a mai spus Shields.

Alte premii notabile

Povestea anului:

Proiect pe termen lung:

Format deschis:

Fotografiile premiate la ediția din 2024 a concursului World Press Photo pot fi admirate la biserica Nieuwe Kerk din Amsterdam până pe 14 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel