FOTO: Un pistol real făcut din Lego a revoltat activiștii pentru controlul armelor

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

O companie a produs un pistol Lego care trage gloanțe reale, provocând un imens scandal.

O companie americană de arme și-a pus în cap activiștii după ce a produs un pistol care arată de parcă ar fi o jucărie construită din Lego. Conform BBC, firma Culper Precision a spus că arma Glock modificată, denumită ironic Block19, a fost concepută pentru „a scoate în evidență simpla plăcere a sporturilor cu arme”.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Culper Precision (@culperprecision)

Totuși, compania daneză Lego nu a fost prea încântată de utilizarea mărcii sale înregistrate, astfel că a transmis o scrisoare celor de la Culper Precision pentru a opri producția pistolului care arată de parcă ar fi acoperit de jucării pentru copii. Activiștii care protestează împotriva deținerii libere a armelor spun că pistolul este atât iresponsabil, cât și periculos.

Ce spun activiștii pentru controlul armelor?

                              

Shannon Watts, care face parte din grupul Everytown for Gun Safety, a spus că organizația sa a contactat Lego săptămâna trecută pentru a prezenta problema, iar compania daneză a trimis o scrisoare de „încetare și abținere” în cazul vânzării armelor de foc.

Watts a criticat compania cu sediul în statul american Utah, spunând că este un risc ca copiii să fie atrași să utilizeze arme de foc „chiar și când pistoalele nu arată ca niște jucării”. Culper Precision a transmis, prin comunicat, că a ales să facă Block19 pentru a le arăta oamenilor că armele sunt „pentru toată lumea” și „deținerea și utilizarea în mod responsabil a armelor este o activitate foarte plăcută”.

De atunci, pistolul a fost scos de pe site-ul web al producătorului de arme. Este ilegal în Statele Unite ale Americii să produci o jucărie pentru copii care se aseamănă prea mult cu o armă adevărată, dar legile nu specifică exact că producătorii de arme nu pot imita o jucărie. Accidentele care includ copii și arme de foc sunt tot mai dese în SUA. Peste 140 de persoane și-au pierdut viața în astfel de incidente doar anul trecut.                              

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel