EXCLUSIV  FOTO - Cum erau ascunse drogurile depistate pe Otopeni

O femeie din Australia a fost prinsă joi dimineaţa, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", de către lucrătorii vamali, având în bagajul de cală o cantitate de peste 3 kg cocaină.

Cum a încercat australianca să introducă drogurile în țară vedem din galeria foto de mai jos.

Cantitatea de 3,3 kg de cocaină, descoperită de vameși, era ascunsă in folie de aluminiu și puse în cutii cu jucarii Iron Man. Conform informațiilor primite de DCNews, persoana care le transporta a fost reținută din cauza comportamentului său ciudat, care a ridicat imediat semne de întrebare vameșilor.

Vedeți mai jos, în exclusivitate, poze cu captura de cocaină de pe aeroportul Otopeni:

GALERIE FOTO

Cum a fost arestată

Potrivit unui comunicat al DIICOT, joi dimineaţă, în jurul orei 6,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă - Otopeni, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Lisabona, o persoană de sex feminin, cetăţean australian, în vârstă de 47 de ani. Femeii i-au fost efectuate formalităţile de frontieră, aceasta intrând pe teritoriul României. Conform DIICOT, femeia s-a prezentat în zona de preluare a bagajelor de cală şi a ridicat un bagaj tip troler de dimensiuni mari, de culoare roz, după care s-a deplasat în zona destinată controlului vamal, încadrându-se pe culoarul verde 'Nimic de declarat', cu intenţia de a părăsi sala de vamă.

'Organele vamale împreună cu ofiţerii de frontieră au procedat la oprirea suspectei şi la efectuarea unui control asupra sa şi asupra bagajelor acesteia. În urma controlului asupra trolerului, a fost găsită o cutie din carton de culoare albastră, de dimensiunile unei cutii de pantofi, inscripţionată cu un desen. S-a procedat la deschiderea cutiei respective, ocazie cu care au fost găsite 10 cutii din carton, tip cadou, având culorile roşu şi galben, în cutiile respective fiind găsite 34 de ambalaje din plastic transparent care conţineau câte cinci batoane în formă de trabucuri, ambalate în folie de aluminiu de culoare argintie, în total fiind 170 de astfel de batoane. Autorităţile vamale au desfăcut unul dintre acele batoane şi au constatat că în acesta se afla o substanţă pulverulentă de culoare albă care a reacţionat pozitiv la testul de cocaină', susţine DIICOT.

Procurorii mai spun că s-a dispus efectuarea unei constatări fizico-chimice asupra substanţelor care se aflau în cele 170 de batoane, în urma analizei stabilindu-se că aceste substanţe sunt constituite din 2.533,68 grame de cocaină. Cauza este instrumentată împreună cu poliţişti de frontieră din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel