Doliu în fotbal. Un celebru jucător s-a stins din viață

Cunoscutul fotbalist Gheorghe Dărăban a murit. Anunțul a fost făcut de un fotbalist orădean, Marcel Pușcaș. 


Gheorghe Dărăban a fost un jucător important la FC Bihor în anii 60-70, dar și un antrenor de succes, care a promovat-o pe FC Bihor în prima ligă, în 1984, scrie Antena3.ro.

Din păcate sunt prea mulți care pleacă devreme dintre noi. Ieri s-a dus și cel care mi-a fost antrenor la juniorii mari, tineret și seniori la FC BIHOR , GHEORGHE DĂRĂBAN. A jucat 8 sezoane pentru Oradea (1968-1976) iar apoi s-a dedicat meseriei de antrenor. Un neaos român, născut în HOLOD a reușit să pornească în fotbal din Beiuș și să debuteze în Divizia A la Crișul Oradea exact la barajul de promovare din 1968. Era singurul român la acea vreme din echipă. Formula era cu Katona - Balogh, E Nagy , Lukacs, Popovits- Nagy, DARABAN- Szucs , Tomes , Kun I , Harsany. A reușit să se impună, să se facă plăcut și s-a integrat foarte bine nevorbind o boabă limba maghiară. A fost un salahor pe teren dedicându-se în totalitate, cât îi permitea talentul, fotbalului orădean. A trecut cu aceeași ambiție la antrenorat. Nu știu ce-au învățat colegii mei de generație de la el dar pentru mine a însemnat mult.

A fost omul care mi-a dat încredere. Țin minte că după un meci al tineretului, am urmărit partida echipei de seniori din tribună. Aveam 17 ani și mi-a spus: Îi vezi pe ăștia? Tu poți să-i depășești! Ai rabdare, fii serios, muncește și o să vezi că vei debuta! Așa a fost. (...) Ținea de fapt la toți colegii mei de generație. Era pasionat. Îi mulțumesc din suflet pentru încurajările din perioada debutului. Sunt foarte importante pentru orice tânăr care vrea să facă performanță. DUMNEZEU SĂ TE ODIHNEASCĂ DIE DĂRĂBAN!, a scris fotbalistul Marcel Pușcaș pe Facebook.

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel