Fotbalist celebru, UIMIT de gestul lui Boris Johnson: Este o mare DECIZIE

Guvernul britanic a decis să prelungească în această vară programul de furnizare a meselor gratuite pentru copiii proveniţi din familii defavorizate instituit în timpul perioadei de izolare din cauza pandemiei de coronavirus, la presiunea inițiată de Marcus Rashford, starul echipei Manchester United.

Întrebat dacă a fost surprins de gestul premierului Boris Johnson, Rashford a declarat miercuri pentru BBC Breakfast: „Da, am fost, în mod evident, șocat. Este o decizie mare pe care a luat-o. I-am mulțumit. Sunt recunoscător premierului Johnson că și-a schimbat decizia și a înțeles despre ce i-am vorbit marți.' a spus Rashford.

Johnson l-a felicitat pe Rashford

'Am vorbit cu Marcus Rashford astăzi (marţi) şi l-am felicitat pentru campania sa de care, ca să fiu sincer, nu am aflat decât foarte curând - astăzi', spus premierul Boris Johnson în cursul unei conferinţe de presă. 'I-am mulţumit pentru ce a făcut. Eu cred că a avut dreptate să atragă atenţia asupra acestei probleme', a adăugat şeful guvernului. Guvernul a anunţat o deblocare de fonduri alimentare în valoare de aproximativ 120 milioane lire sterline (133 milioane euro).

'Programul, sub forma de bonuri de cumpărături, nu se va opri deci în cursul verii. Este în intenţia guvernului ca toţi elevii să se întoarcă la şcoală în septembrie', a precizat un purtător de cuvânt al guvernului. Rashford a reacţionat după ce a discutat la telefon cu prim-ministrul Boris Johnson: Sunt recunoscător premierului că şi-a schimbat decizia.

A fost recunoscător că cineva a avut o opinie şi a împărtăşit-o cu oamenii, fiind o voce pentru popor, care nu a avut o platformă pe care să se exprime atât cât ar fi vrut, a mai spus Rashford pentru BBC.

Boris Johnson anunţase iniţial suspendarea tichetelor de masă

Boris Johnson anunţase iniţial suspendarea tichetelor de masă pentru copiii proveniţi din familii modeste, în ciuda solicitării adresate în acest sens de atacantul Marcus Rashford. Atacantul englez Marcus Rashford a cerut, luni, guvernului britanic să continue să ajute copiii săraci să se hrănească în această vară, după ce recent a anunţat că a strâns fondurile necesare pentru a permite asociaţiei FareShare să servească trei milioane de porţii de mâncare persoanelor defavorizate. Însă luni seara, guvernul lui Boris Johnson a confirmat suspendarea acestei măsuri odată cu încheierea anului şcolar, spre marea dezamăgire a fotbalistului.

Guvernul britanic anunţase la începutul lunii că programul menit să permită familiilor modeste să primească bunuri alimentare de 15 lire sterline de copil şi pe săptămână, instituit în perioada izolării din cauza pandemiei de coronavirus, care a dus la închiderea şcolilor şi a cantinelor, nu va fi prelungit şi în perioada vacanţei şcolare estivale.

Rashford, scrisoare deschisă adresată deputaților

Într-o scrisoare deschisă adresată deputaţilor din Camera Comunelor, Rashford le-a solicitat să revină asupra acestei decizii şi să protejeze categoriile defavorizate. 'Lăsând la o parte orice apartenenţă politică, nu putem să ne punem de acord asupra faptului că niciun copil nu ar trebui să sufere de foame?', a arătat Rashford.

Sistemul nu e făcut ca familii cum este a mea să reuşească, indiferent cât de mult muncea mama mea, a transmis Rashford, care în copilărie a supravieţuit datorită băncilor de alimente.

Rashford a lansat o primă campanie pe contul său de Twitter şi pe reţelele sociale la începutul lunii aprilie, strângând 134.000 de lire sterline (150.000 euro), sumă pe care a dus-o la 400.000 de lire (circa 450.000 euro) din veniturile proprii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel