Fotbal - Preliminariile CM 2022: Haos la meciul Qatar - India, disputat la Doha

Numeroşi suporteri indieni, care aveau bilete, nu au putut intra pe stadionul Jassem ben Hamad din Doha, unde naţionala lor a jucat marţi un meci din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal 2022 împotriva Qatarului (0-0), viitoarea gazdă a competiţiei, relatează AFP.

Cu circa zece minute după lovitura de începere, un grup numeros de indieni şi-a exprimat zgomotos nemulţumirea, agitând bilete de intrare, însă au fost opriţi de forţele de ordine.

Federaţia qatariană de fotbal nu a răspuns întrebărilor AFP, care a dorit să afle de ce aceşti fani au fost împiedicaţi să intre pe stadion, ce nu se numără printre arenele Mondialului din 2022.

"Ce dezordine!", s-a plâns un suporter britanic, care nu a putut intra nici el pe stadion, deşi avea bilet. El a menţionat că biletele nu indicau numerele porţilor de intrare.

Agenţii de securitate au avut discuţii din ce în ce mai aprinse cu fanii blocaţi în afara arenei, care puteau auzi atmosfera din tribune.

La pauză, sute de suporteri indieni au încercat să forţeze trecerea, dar nu au reuşit să intre prin alte porţi, automatizate, care au rămas închise, iar situaţia a fost sub control.

"Dacă nu pot să se descurce cu mulţimea, n-ar trebui să vândă bilete", a estimat un indian de 24 de ani ce lucrează în Qatar, căruia i-a fost refuzată intrarea.

"Muncim zi şi noapte pe căldură, ne-am plătit biletele", a adăugat el, refuzând să spună cum se numeşte, într-un moment când agenţii de securitate consolidau barajele în jurul stadionului.

"Dacă fac astfel de lucruri la un meci (puţin important - n. r.), ce vor face la un meci de Cupă Mondială? Noi trăim toţi aici. Dacă vin străini, cum se vor descurca?", s-a întrebat el.

Suporterii indieni s-au plâns de asemenea că le-au fost alocate doar 8% din biletele vândute la acest meci, cota minimă prevăzută de regulile internaţionale ale fotbalului.

Potrivit statisticilor oficiale, indienii reprezintă aproape 22% din populaţia totală a ţării, un procent de două ori mai mare decât cel al qatarienilor (10,5%).

Stadionul Jassem ben Hamad, cu o capacitate de 15.000 de locuri, nu va fi utilizat la CM 2022.

FIFA şi comitetul de organizare a Mondialului din 2022 nu au fost implicate în organizarea meciului cu India.

La finalul meciului, dezamăgirea fanilor indieni obligaţi să urmărească meciul pe un ecran instalat în parcare a contrastat cu scenele de bucurie din interiorul stadionului, după ce India a obţinut o remiză neaşteptată (0-0).

În preajma arenei s-a instalat rapid calmul după ce suporterii s-au împrăştiat, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel