Fotbal: Finanţatorul clubului FC Farul, Ciprian Marica, aşteaptă ca Primăria şi CJ Constanţa se se implice în proiect

Finanţatorul clubului de fotbal FC Farul, fostul internaţional Ciprian Marica, a dezvăluit într-un interviu acordat site-ului grupării de la malul Mării, că există promisiunea clară din partea Primăriei Municipiului Constanţa şi a Consiliului Judeţean Constanţa că în zilele următoare vor anunţa implicarea în proiectul de a readuce echipa la nivel de performanţă.

Ce a fost a fost, nu cred că mai are rost acum să vorbim despre asta. Important este ce se va întâmpla acum, pentru că ne aflăm în faţa unui moment decisiv pentru viitorul clubului. Atât Primăria Constanţa, cât şi Consiliul Judeţean Constanţa au promis că în zilele următoare vom organiza împreună o conferinţă de presă în cadrul căreia vor anunţa că autorităţile locale se vor implica şi vor sprijini echipa şi astfel se va lămuri situaţia, a declarat Marica.

Am anunţat de la început că ne dorim să promovăm, iar autorităţile locale au şi ele ambiţii mari în acest sens. Le-am prezentat din nou strategia noastră, aşa cum am făcut-o şi când am preluat clubul, pentru a şti unde ne încadrăm şi ce putem face pentru a reveni în Liga 1. Ar fi extraordinar dacă acest lucru se va întâmpla chiar în sezonul următor, când vom sărbători un moment special. Totul se va decide de către Primarul Municipiului Constanţa, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi consilieri, a explicat Marica.

Farul nu are voie să dispară, vorbim despre o echipă cu o tradiţie de aproape un secol. Mă bucură şi mă onorează interesul media, dar mai ales al constănţenilor pentru Farul, acest lucru arată cât de mult este iubită această echipă. Aşa a şi renăscut, din iubirea tuturor suporterilor, continuându-şi drumul din Liga a 3-a în Liga a 2-a, cu sprijinul Primăriei Constanţa şi prin eforturile celor care şi-au dorit performanţă. Când am preluat echipa, acesta a fost gândul meu, ca împreună cu toţi constănţenii să readucem Farul acolo unde îi este locul, pe prima scenă a fotbalului românesc. Şi mai mult decât atât, proiectul a fost gândit din start pe termen lung, cu dorinţa clară de a face performanţă la cel mai înalt nivel, a mai spus fostul atacant al echipei naţionale.

Marica a avertizat că mai este puţin timp până la noul sezon competiţional şi a îndemnat factorii de decizie să se implice în proiect: Cu cât se amână momentul în care se va clarifica situaţia, cu atât va fi mai dificil, dar nu-mi rămâne decât să cred că, măcar în ceasul al 12-lea, autorităţile se vor implica, aşa cum au promis de la început. Aşa cum se întâmplă în toate oraşele din România unde se doreşte performanţă. La Arad, UTA a primit deja bugetul din partea autorităţilor locale şi a început campania de transferuri. La Ploieşti, Petrolul are susţinere de câţiva ani, la fel se întâmplă la Cluj, cu Universitatea. La Piteşti, autorităţile locale au anunţat un buget record, iar la Buzău, Gloria, proaspăt promovată, are o susţinere importantă. Este greu ca privat să te lupţi de unul singur în liga secundă cu cluburile susţinute de autorităţile locale. Aceste oraşe au găsit soluţii şi îşi doresc să fie reprezentate în prima ligă. Ar fi păcat ca un oraş atât de mare şi frumos precum Constanţa, cu o echipă de tradiţie cum este Farul, care anul viitor va împlini 100 de ani de la înfiinţare, să nu fie reprezentat la cel mai înalt nivel.

Fostul fotbalist Ciprian Marica (33 de ani) a achiziţionat la începutul lunii iulie 2018, la licitaţie, marca, sigla şi culorile FC Farul Constanţa, grupare aflată în procedura de faliment din 2015. Farul s-a clasat pe locul 14 în sezonul recent încheiat în Liga a II-a, evitând retrogradarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel