Fotbal: FRF a sesizat Comisiei de Disciplină cazul în care Bancu este acuzat de rasism

Federaţia Română de Fotbal a sesizat Comisiei de Disciplină cazul în care jucătorul Universităţii Craiova, Nicuşor Bancu, este acuzat că ar fi făcut unele remarci rasiste la adresa olandezului Bradley de Nooijer, de la Viitorul Constanţa, a declarat joi, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

'Din punctul nostru de vedere este o problemă extrem de gravă, dacă se va dovedi că aceste vorbe au fost folosite dar şi în acelaşi timp dacă acuzaţiile sunt nefondate. Din partea noastră, a Federaţiei, nu există concesii, secretarul general al federaţiei a sesizat deja Comisia de Disciplină şi nu vom susţine niciodată un asemenea comportament.

Nu este primul incident pe care îl avem în fotbalul românesc şi jucătorii ar trebui să se gândească cum ar reacţiona dacă ar fi supuşi unui astfel de tratament la un meci internaţional, fie că e vorba de naţionalitate, sex, religie. În momentul de faţă trebuie să probăm una sau alta dintre situaţii. Nu sunt un judecător, noi putem sesiza Comisia de Disciplină şi acolo sunt persoane care pot să judece acest caz', a declarat Burleanu într-o conferinţă de presă.

La finalul partidei Universitatea Craiova - Viitorul Constanţa, scor 3-1, din cadrul etapei a 11-a a Ligii I, antrenorul secund al echipei constănţene, Cătălin Anghel a afirmat că Nicuşor Bancu l-a înjurat pe jucătorul de culoare olandez Bradley de Nooijer, faţă de care a avut şi unele remarci rasiste. Fotbalistul echipei Universitatea Craiova, Nicuşor Bancu, nu a negat incidentul, precizând că nu îşi aduce aminte dacă a avut sau nu remarci rasiste la adresa olandezului.

Marţi, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a declarat, pentru AGERPRES, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în cazul fotbalistului Nicuşor Bancu, de la Universitatea Craiova şi că în cazul în care se va dovedi că a făcut unele remarci rasiste la adresa olandezului Bradley de Nooijer, de la FC Viitorul, jucătorul craiovean riscă o amendă de până la 30.000 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel