Fotbal - Reforma Ligii Campionilor: UEFA va ţine cont de toate părerile

'Nu vom lua nicio hotărâre fără să ţinem cont de toate părerile', a asigurat vineri UEFA la finalul unei întâlniri cu federaţiile europene, care a avut loc la Budapesta, în legătură cu controversata reformă a Ligii Campionilor, care ar urma să intre în vigoare în 2024, scrie AFP.

'Au fost exprimate numeroase opinii diferite şi le vom integra în reflecţia noastră asupra acestei chestiuni', a promis preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, în condiţiile în care acest proiect, favorabil celor mai mari cluburi, stârneşte opoziţia ligilor naţionale, ce se tem de devalorizarea competiţiilor interne. Ceferin a repetat că proiectul în discuţie nu prevede organizarea de meciuri în weekend (cu excepţia finalei), ceea ce ar fi fost inacceptabil pentru ligile naţionale.

'Procesul de consultare este în curs şi aşteptăm cu interes să cunoaştem direct părerile celorlalte părţi implicate, în loc să le adunăm prin intermediul declaraţiilor de presă', a adăugat el. Proiectul prezentat în urmă cu o săptămână de UEFA ar duce la o Ligă a Campionilor aproape închisă, foarte favorabilă celor mai mari cluburi, cu 24 de echipe din 32 calificate automat de la un sezon la altul şi doar patru locuri disponibile prin intermediul competiţiilor naţionale.

Cele 32 de echipe ar fi fi împărţite în patru grupe de câte opt echipe, în loc de opt grupe de câte patru echipe. Fiecare echipă va disputa astfel 14 meciuri în faza grupelor, în loc de şase ca până acum. Cluburile germane şi-au exprimat în unanimitate opoziţia. Preşedintele Ligii spaniole a criticat dur această reformă şi a amintit chiar posibilitatea de a se adresa justiţiei. În Franţa, Liga şi Federaţia franceză au anunţat miercuri că vor prezenta UEFA 'peste opt sau zece zile' o propunere alternativă la controversata reformă a Ligii Campionilor.

PSG, care domină Ligue 1, s-a arătat favorabil acestei reforme. Lyon şi Marseille, fără să-şi exprime punctele de vedere, s-au abţinut de la vot, la fel ca PSG, la adunarea generală a Ligii, în timp ce celelalte cluburi franceze s-au opus masiv reformei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel