Fotbal - Liga Campionilor: Ajax a fost eliminată fiindcă i-a lipsit 'calitatea strategică' (Mourinho)

Echipa olandeză de fotbal Ajax Amsterdam a fost eliminată în semifinalele fiindcă i-a lipsit 'calitatea strategică', a estimat celebrul tehnician portughez Jose Mourinho într-un interviu pentru L'Equipe.

'Este o Ligă a Campionilor atipică. Surpriza a fost Ajax. Dar când au jucat cu Real (1-2, 4-1) şi apoi cu Juventus (1-1, 2-1) am spus: 'Nu e greu s-o baţi pe Ajax.' Au reuşit o performanţă incredibilă, cu o mentalitate tânără, deschisă. Ca să câştigi însă o competiţie ca Liga Campionilor, trebuie să ai şi calitatea strategică. Poţi să ai o echipă fenomenală, dar vine momentul strategiei care-ţi duce echipa mai sus, şi ea are un nume: e cel al antrenorului.

Această viziune strategică, unii antrenori n-o au', a afirmat Mourinho. El s-a referit la finala Europa League din 2017, pe care a câştigat-o cu Manchester United împotriva lui Ajax. '(...) după cinci minute din finala Europa League împotriva lui Ajax, i-am spus secundului meu: 'Stai liniştit, trofeul merge la Manchester. E uşor.' Fiindcă echipa asta nu are capacitatea de a se adapta. Nu era o echipă care să poată câştiga, dar s-a impus la Londra, la Madrid, la Torino cu acest joc, şi eu spun jos pălăria', a adăugat portughezul.

În semifinalele Ligii Campionilor, Ajax a învins-o în tur pe Tottenham cu 1-0, la Londra, dar a cedat în retur cu 3-2, după ce a condus cu 2-0 la pauză, golul calificării oaspeţilor venind în minutul 90+6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel