Marius Carașol, fostul șef Transelectrica, trimis în judecată

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Marius Dănuț Carașol, fostul director Transelectrica, a fost trimis în judecată.

Prin rechizitoriul din data de 5 decembrie 2019, procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals prev. de art. 323 Cod penal (în legătură cu diploma de inginer seria D nr. 0286614 depusă la cererea de angajare la General Electro Proexim), uz de fals prev. de art. 323 Cod penal (în legătură cu diploma de inginer seria D nr. 0286614 depusă la cererea de angajare la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica" SA) și înșelăciune prev. de art. 244 alin. 1 și 2 din Codul penal (parte civilă Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica" SA), toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din Cp, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justiție.

Finalizarea anchetei penale

În fapt, inculpatul a utilizat acte false, respectiv documente de studii din care reieșea faptul că a urmat cursurile Universității Politehnica București, Facultatea de inginerie electrică, fiind inginer diplomat, pentru angajarea sa la diferite entități economice. În baza art.330 din Codul de procedură penală, procurorii au propus instanței de judecată menținerea măsurii preventive a arestului preventiv luată față de inculpat, precum și a tuturor măsurilor asiguratorii dispuse în cauză, respectiv menținerea sechestrului asigurator instituit asupra a două imobile și a unui cont bancar, se mai arată în comunicat.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Sectorului 1 București, spre competentă soluționare. Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel