Fost şef al Casei de Asigurări, reţinut de DNA

Un fost șef al Casei de Asigurări de Sănătate a fost reținut de procurorii DNA.

Procurorii DNA l-au reţinut, marţi, pe Dragoş Poteleanu, fost director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, pentru şase infracţiuni de luare de mită, în formă continuată, scrie Agerpres.

El va fi prezentat miercuri Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2012 - 2015, Dragoş Poteleanu, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză), 57.000 euro, 15.500 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate. DNA precizează că într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro.

'Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective. În acelaşi context şi în aceleaşi circumstanţe, la începutul lunii octombrie 2015, Poteleanu a acceptat, în baza unei înţelegeri anterioare, primirea sumei de 7.000 lei de la reprezentantul unei unităţi medicale', susţin procurorii.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel