Fostul șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție

Liviu Vasilescu / Captură Antena3, arhivă
Liviu Vasilescu / Captură Antena3, arhivă

Chestorul Liviu Vasilescu, fostul șef al Poliției Române, a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție. 

Joi, chestorul Liviu Vasilescu a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție. El a demisionat de la șefia Poliției Române după ce a fost filmat când s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu, în contextul înmormântării lui Emi Pian.

MAI: Vasilescu, 'o persoană respectată în sistem'

Ministerul Afacerilor Interne a transmis că 'începând de azi, 27 mai, prin numirea la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie a domnului Liviu Vasilescu, chestor principal de poliţie, în vârstă de 53 de ani, se face încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituţii puternice şi eficiente. Este vorba despre un poliţist cu o vastă experienţă operativă şi managerială (30 de ani în Poliţia Română), o persoană respectată în sistem'.

Conform MAI, între 1995 și 2005, Liviu Vasilescu a lucrat în domeniul combaterii criminalităţii organizate, respectiv liniile de muncă antidrog şi prinderi în flagrant, și a ocupat funcții de conducere timp de cinci ani.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a menționat că 'timp de 13 ani, între anii 2005 - 2018, a condus Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română (DOS), dezvoltând practic această structură la un nivel comparabil cu structuri similare din alte state.'

Manuela Elena Popescu, director adjunct al DGA 

Comisarul-șef Manuela Elena Popescu a fost numită ca director general adjunct al DGA.

'De asemenea, pentru ocuparea funcţiei de Director General Adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie, a fost numită doamna Manuela Elena Popescu, comisar- şef, în vârstă de 45 de ani', a adăugat MAI.

Amintim că Liviu Vasilescu a demisionat de la conducerea Poliției României, la 1 septembrie 2020, după ce a fost filmat când s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea lui Emi Pian. În urma apariției imaginilor în spațiul public, el a spus că a fost vorba de 'un demers care este absolut legal, făcut cu bună credinţă'.  

Comunicatul dat ulterior de IGPR, cu diverse 'clarificări' a stârnit și mai multă nemulțumire în rândul opiniei publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel