Fostul șef al Poliției Locale Oradea, condamnat după ce și-a înjunghiat soția

Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels
Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels

Fostul șef al Poliției Locale Oradea a fost condamnat după ce, la începutul anului, și-a sechestrat și înjunghiat fosta soție. 

Fostul șef al Poliției Locale Oradea, Paul K., a fost condamnat la opt ani și opt luni de închisoare pentru tentativă la omor calificat și lipsire de libertate în mod ilegal după ce, la începutul anului 2021, și-a sechestrat fosta soție și apoi a înjunghiat-o de mai multe ori în parcarea blocului. 

Bărbatul a fost obligat la plata cheltuielilor judiciare în valoare de 3.000 de lei către stat, dar și la plata sumei de 9.347 lei către victimă. 

Soluția publicată pe portalul Tribunalului Bihor arată, de asemenea, că Paul K. are interdicție de a mai purta vreo armă și de a se apropia de locuința ori locul de muncă ale victimei sale timp de cinci ani după ispășirea pedepsei.

Totuși, soluția nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Oradea. În prezent, Paul K. este judecat în stare de arest preventiv, scrie Adevărul.

Bărbatul și-a înjunghiat fosta soție în parcarea blocului. S-a arătat că a avut discernământ

Amintim că, pe 30 ianuarie, fostul șef al Poliției Locale Oradea a fost trimis în judecată după atacul asupra fostei sale soții, petrecut 20 de zile mai devreme. Atunci, Paul K. a sechestrat-o pe femeie într-un apartament pentru mai multe ori și ulterior a condus-o în fața blocului unde aceasta locuiește. Femeia a fost înjunghiată de mai multe ori în parcare, iar după acest episod, el a fugit, ascunzându-se într-o clădire aflată în construcție. 

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care bărbatul și-a atacat fosta soție. Femeia a fost salvată de o persoană care a tras-o în holul blocului, când ea a ajuns la ușă. 

Fostul șef al Poliției Oradea a spus despre acel moment că ar fi fost "în stare de șoc". În urma expertizei psihiatrice, s-a concluzionat că Paul K. a avut discernământ la momentul comiterii faptei. 

Inițial, el a fost cercetat pentru tentativă de omor. Dovezile au arătat însă că fapta a fost premeditată. 

VEZI ȘI: Un poliţist aflat în timpul serviciului a accidentat mortal o tânără, în județul Sibiu

Un poliţist aflat în timpul serviciului a lovit mortal, luni seara, o tânără de 21 de ani, în timp ce aceasta traversa o stradă din oraşul Agnita, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel