Fostul șef al CSM Oana Hăineală, vizită discretă la Guvern

haineala
haineala

Fostul șef al Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală, a mers joi la Guvern pentru a discuta despre noul Cod de Procedură Penală, transmite Antena 3.

Premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, să meargă la CSM şi să discute despre eventuale modificări la Codul penal, amintind însă că documentul a fost aprobat de Guvernul Boc şi promulgat de preşedintele Băsescu.

Magistrații, dar și președintele Traian Băsescu, au cerut revizuirea prin OUG a Codului de Procedură Penală care urmează să intre în vigoare la 1 februarie. Un articol foarte controversat este art. nr. 140, potrivit căruia procurorii pot obține mandat de interceptare doar în faza urmăririi penale, adică după ce persoana aflată în vizorul Justiției este informată cu privire la acest lucru.

Prima ședință a CSM din acest an, unde a fost aleasă noua conducere a Consiliului și la care a participat și președintele Băsescu, s-a centrat pe noul Cod de Procedură Penală.

Șeful statului a precizat atunci că e de preferat o amânare cu 2 luni în calendarul de implementare a noului Cod, dacă magistrații sunt de părere că mai sunt ajustări de făcut. Pretendentul la șefia CSM, Adrian Bordea, a concluzionat că ceea ce nu s-a făcut ultimii 4 ani nu se poate recupera în 2 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel