Fostul prinț moștenitor din Iordania, în arest la domiciliu. A promis să 'rămână loial' regelui Abdullah al II-lea / Update

Fostul prinț moștenitor din Iordania, în arest la domiciliu. A promis să 'rămână loial' regelui Abdullah al II-lea / Foto: Twitter
Fostul prinț moștenitor din Iordania, în arest la domiciliu. A promis să 'rămână loial' regelui Abdullah al II-lea / Foto: Twitter

Prinţul Iordaniei Hamza a promis să ''rămână loial'' fratelui său vitreg regele Abdullah al II-lea, după ce a fost acuzat în weekend că a fost implicat într-un complot ''malefic'' împotriva ţării sale, relatează AFP. 

Update

Procurorul general al Iordaniei a interzis publicarea de informaţii despre prinţul Hamza, acuzat de complot împotriva fratelui său vitreg, regele Abdullah al II-lea, anunţă un comunicat difuzat marţi de televiziunea de stat de la Amman, potrivit AFP.

'Pentru a respecta secretul anchetei serviciilor de securitate privindu-i pe prinţul Hamza şi alţii, s-a decis să se interzică publicarea a orice are legătură cu ancheta, în acest stadiu', se arată că în comunicatul procurorului Hassan al-Abdallat. 'Interdicţia de publicare priveşte toate media audiovizuale şi reţelele sociale, precum şi imaginile sau clipurile video în legătură cu subiectul, sub pedeapsa urmării penale', a precizat el.

Știrea inițială

Voi rămâne fidel moştenirii strămoşilor mei, Majestăţii Sale (regele Abdullah al II-lea), precum şi prinţului său moştenitor şi mă voi pune la dispoziţie pentru a-i ajuta şi a-i susţine, a scris prinţul Hamza într-o scrisoare publicată luni seară într-un comunicat de presă al palatului regal.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a luat iniţiativa unei medieri cu prinţul Hamza pentru a soluţiona ruptura survenită în cadrul familiei regale, a anunţat luni seara palatul regal.

Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea a decis să se ocupe de problema prinţului Hamza în cadrul familiei haşemite şi a încredinţat-o (unchiului său) prinţului Hassan, care, la rândul său, a comunicat cu prinţul Hamza, iar acesta din urmă a spus că susţine abordarea familiei... , a scris pe Twitter palatul regal.

Hamza, fost prinţ moştenitor, a anunţat sâmbătă că se află 'în arest la domiciliu' în palatul său din Amman, după ce a fost acuzat de armată de activităţi împotriva 'securităţii regatului'.

Potrivit BBC care a difuzat imagini transmise de avocatul său, prinţul Hamza a afirmat că şeful de Stat-Major al armatei a venit la domiciliul său pentru a-l anunţa că 'nu este autorizat să iasă din locuinţă'. Prinţul a negat că ar fi luat parte la un complot şi a acuzat autorităţile ţării sale de 'corupţie' şi 'incompetenţă'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel