Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a fost eliberat

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost pus în libertate, după ce Tribunalul Bistrița-Năsăud a respins luni contestația făcută de Direcția Națională Anticorupție la decizia Judecătoriei Bistrița prin care s-a admis eliberarea condiționată a acestuia.

Directorul Penitenciarului Bistrița, Lucian Siman, a confirmat că Sorin Apostu a părăsit în cursul după-amiezii de luni penitenciarul, în care se afla încă din februarie 2015.

Judecătoria Bistrița a admis la începutul lunii aprilie cererea de eliberare condiționată a fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, care a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare pentru fapte de corupție.

DNA a făcut contestație, însă tribunalul bistrițean a decis, luni, să o respingă.

Sorin Apostu a obținut o decizie favorabilă de eliberare condiționată din partea Judecătoriei Bistrița și în decembrie 2015, însă la sfârșitul lunii februarie a acestui an Tribunalul Bistrița-Năsăud a admis contestația făcută de DNA la acea vreme. 

Sorin Apostu primise, în iulie 2013, o pedeapsă de trei ani și șase luni cu executare în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Târgu Mureș, însă instanța supremă a admis apelul DNA și a mărit condamnarea la patru ani închisoare, la care a adăugat un spor de șase luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel