Fostul primar al Caracalului, condamnat la închisoare cu executare

Un fost primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a fost condamnat de Tribunalul Olt la o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul privind prejudicierea bugetului local cu circa cinci milioane lei. 

În acest dosar instrumentat de DIICOT, în care au fost inculpate şi alte 13 persoane, au mai fost condamnate la pedepse cu executare: Maria Tudor (trei ani şi şase luni închisoare) - fost director economic în cadrul Primăriei Caracal, Natalia Olaru (trei ani şi şase luni de închisoare) - fostă angajată la Primăria Caracal în compartimentul de contabilitate, Mariana Coşoveanu (trei ani şi şase luni închisoare) - fostă casieră, Elena Neculăiţă (trei ani şi şase luni închisoare) - fostă angajată la contabilitate. 

Au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare trei dintre inculpaţii din această cauză, respectiv: Sandu Grigorie (un an şi două luni închisoare), George Pavel (doi ani şi şase luni) şi Claudia Mihaela Duică (trei ani şi şase luni închisoare). 

Şase dintre inculpaţi au fost achitaţi pentru unele dintre acuzaţii, iar pentru altele a intervenit prescripţia. În această situaţie se află: Stroie Loredana Liana, Cercel Georgeta, Duică Petre, Stroe Florinel, Stroe Daniela, Coman Cristinel. 

Magistraţii Tribunalului Olt au dispus menţinerea sechestrului asigurător asupra bunurilor aparţinând inculpaţilor, care trebuie să achite individual sau în solidar diferite sume ce totalizează peste 2,2 milioane lei către Primăria municipiului Caracal, despăgubiri civile. 

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2005 - 2012, inculpaţii din acest dosar ar fi prejudiciat bugetul Primăriei Caracal cu aproximativ 5 milioane lei, prin însuşirea unor sume mari de bani în baza unor documente (facturi, chitanţe) care atestau efectuarea unor lucrări fictive sau procurarea de materiale necesare în desfăşurarea de activităţi fictive în cadrul instituţiei. 

Facturile şi chitanţele false, în valoare de peste cinci milioane lei, introduse în contabilitatea Primăriei Caracal în perioada 2005-2012, arătau achiziţionarea unor bunuri şi servicii pentru administraţia locală, şcolile şi liceele din localitate. Documentele erau emise de firme din Drăgăneşti-Olt, Caracal şi Craiova. Facturile şi chitanţele false reprezentau achiziţii de mobilier stradal - bănci, coşuri de gunoi, tâmplărie termoizolantă, obiecte de papetărie. 

Banii erau decontaţi prin casierie şi prin conturile bancare, iar pentru a ascunde frauda, o parte din documentele din arhiva instituţiei ar fi fost sustrase. 

Gheorghe Anghel a fost primar al municipiului Caracal timp de 28 de ani, dintre care 16 ani după 1989. Ultimul său mandat de primar s-a încheiat în vara anului 2012. 

Săptămâna trecută, Gheorghe Anghel a mai fost condamnat la o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul privind finanţarea ilegală a echipei locale de fotbal. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel