ÎCCJ: Horea Uioreanu, fost preşedinte al CJ Cluj, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare

Horea Uioreanu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

ÎCCJ a respins apelul lui Uioreanu şi a menţinut sentinţa dată pe 5 mai de Curtea de Apel Cluj. Potrivit deciziei instanţei de fond, Uioreanu va sta doi sub supraveghere, perioadă în care trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile la Primăria Cluj Napoca sau o unitate filantropică ori spitalicească de interes local.

În plus, el va plăti 25.000 lei cheltuieli judiciare.

[citeste si]

Horea Uioreanu a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că a primit ilegal, în perioada 2013 - 2014, informaţii clasificate de la Anca Albu, fost subofiţer al SRI Cluj. Anca Albu l-a anunţat pe Uioreanu că este interceptat şi monitorizat de SRI în cadrul unei anchete penale. Informaţiile clasificate au ajuns la Uioreanu prin intermediul mamei subofiţerului SRI şi a subprefectului judeţului Cluj, Mihnea-Remus Iuoraş. În schimbul acestor informaţii, Horea Uioreanu a făcut demersuri pentru a o ajuta pe Anca Albu să se transfere de la SRI la SIE. În timpul anchetei, Anca Elena Albu, Mihnea-Remus Iuoraş şi Silvia Bălaj (mama Elenei Albu) şi-au recunoscut faptele şi au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA.

Într-un dosar separat, Horea Uioreanu a fost condamnat, pe 12 mai 2016, de Tribunalul Cluj la şase ani şi jumătate închisoare cu executare, fiind acuzat că a primit mită de la omul de afaceri Ioan Bene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel