Fostul premier italian Renzi îl va da în judecată pe un fost consilier al preşedintelui Trump pentru afirmaţii defăimătoare

Fostul premier italian Matteo Renzi a declarat vineri că îl va da în judecată pe George Papadopoulos, care a fost consilier de politică externă în echipa de campanie a actualului preşedinte SUA Donald Trump, în legătură cu acuzaţii potrivit cărora conform Renzi ar fi încercat să submineze campania electorală a lui Trump din 2016, relatează Reuters. 

Într-un interviu publicat vineri, Papadopoulos a declarat cotidianului italian La Verita că el crede că Renzi a acţionat la ordinele fostului preşedinte al SUA Barack Obama pentru a da o lovitură sub centură campaniei lui Trump din 2016. Renzi a negat acuzaţia într-o postare pe Facebook, afirmând că afirmaţia lui Papadopoulos îi afectează grav reputaţia.

Ne vedem în instanţă, a adăugat el. Papadopoulos, scos din obscuritate pentru a fi consilier pentru politică externă în echipa lui Trump, a pledat vinovat în octombrie, în legătură cu informaţiile false furnizate FBI despre contactele cu persoane care pretindeau că au legături cu responsabili ruşi, fiind primele acuzaţii penale privind presupuse legături între echipa sa de campanie şi Moscova.

Agenţiile de informaţii ale SUA şi procurorul special Robert Mueller au ajuns la concluzia că Rusia s-a amestecat în alegerile din 2016 cu o schemă de piratare şi propagandă pentru a spori candidatura lui Trump şi a dezavantaja pe adversarul său Hillary Clinton. Conform înţelegerii între părţi, Papadopoulos a declarat că academicianul maltez Joseph Mifsud îi spusese în aprilie 2016 că Rusia avea informaţii compromiţătoare despre Clinton, candidatul democrat la vremea respectivă. Papadopoulos l-a întâlnit pentru prima dată pe Mifsud la Roma şi a declarat pentru La Verita că CIA şi FBI au folosit oameni ca Mifsud pentru a-l spiona şi pentru a sabota campania prezidenţială a lui Trump.

Cred că a fost imposibil să se efectueze o astfel de operaţiune fără ca guvernul să ştie. Renzi primea comenzi de la cineva şi era foarte fericit să se supună, a afirmat Papadopoulos, potrivit publicaţiei citate. Cazul a revenit în discuţie în urma informaţiilor potrivit cărora procurorul general al SUA William Barr a avut întâlniri secrete cu agenţii de informaţii italiene la Roma în cadrul unei investigaţii a administraţiei Trump cu privire la originile anchetei vizând ingerinţa rusă în alegerile americane din 2016, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel