Un premier al Republicii Moldova își lansează un nou partid

Sursă foto: Facebook Ion Chicu
Sursă foto: Facebook Ion Chicu

Ion Chicu, premier al Republici Moldova în perioada anilor 2019-2020,  își  lansează un partid nou.

Ion Chicu, a anunțat crearea unui grup de inițiativă pentru înregistrarea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), scrie Jurnal.md.

„Obiectivul principal al PDCM constă în dezvoltarea și modernizarea Țării noastre Republica Moldova, prin consolidarea societății și integrarea statului nostru în Uniunea Europeană”, a declarat Ion Chicu.

Din echipa sa fac parte ex-ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu, fostul ministru al Economiei, Anatol Usatâi, secretarul general al Guvernului, Lilia Ianconi, dar și directorul ODIMM, Iulia Costin. Potrivit lui Ion Chicu, principalul deziderat al noului partid este crearea tuturor condițiilor pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

La 14 noiembrie 2019, Ion Chicu a fost numit în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, fiind nominalizat de președintele Igor Dodon și votat de fracțiunile partidelor PSRM și PDM. Și-a dat demisia la 23 decembrie 2020, cu o zi înainte de învestirea în funcție a președintei Maia Sandu, dar și-a îndeplinit funcția de prim-ministru interimar până la 31 decembrie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel