Fostul președinte al Volkswagen, decizie radicală după 20 de ani

După două decenii, fostul președinte al Volkswagen, Ferdinand Piëch, își vinde majoritatea participației deținute. 

Familiile Porsche şi Piëch, moştenitorii inventatorului celebrei "broscuţe" şi fondatorul Volkswagen, deţin prin intermediul holdingului Porsche SE aproximativ 52,2% din capitalul grupului auto german. Cele două familii au fost de acord să achiziţioneze o mare parte din participaţia de 14,7% pe care Ferdinand Piëch o deţine la Porsche Automobil Holding SE, exercitându-şi dreptul de preempţiune asupra acţiunilor, a anunţat luni producătorul de automobile sport de lux Porsche SE.

[citeste si]

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii, dar participaţia totală a lui Ferdinand Piëch în Porsche SE este evaluată la aproximativ un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari).

Ferdinand Piëch, în vârstă de 80 de ani, a demisionat în aprilie 2015 din funcţia de preşedinte al Consiliului de supervizare al grupului Volkswagen, în urma divergenţelor avute cu fostul director general al VW, Martin Winterkorn. Vânzarea acţiunilor de către Ferdinand Piëch marchează sfârşitul influenţei uneia din figurile cele mai remarcabile din industria auto mondială, care a avut o relaţie dificilă cu VW. Piëch a transformat VW dintr-un producător auto regional într-un jucător global, achiziţionând brandurile de lux Bugatti, Bentley şi Lamborghini, şi integrând afacerile brandurilor Skoda şi Seat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel