Fostul ministru Mihnea Costoiu, audiat la DNA

Fostul ministru delegat pentru Învățământul Superior Mihnea Costoiu este audiat la DNA.

Fostul ministru delegat pentru Învățământul Superior Mihnea Costoiu este audiat la DNA. În urmă cu câteva săptămâni, acesta a fost pus sub învinuire de procurorii DNA în dosarul lui Dinu Pescariu, relatează Antena 3.

Costoiu şi fostul tenismen Dinu Pescariu au fost plasaţi sub control judiciar de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, respectiv instigare la abuz în serviciu, ancheta vizând modalitatea de prelungire cu 25 de ani a contractului de închiriere prin care Baza sportivă şi de agrement pentru copii "Cutezătorii" din Bucureşti fusese dată în folosinţa Fundaţiei "Dinu Pescariu".

Costoiu ar fi semnat prelungirea contractului deşi acesta era în curs de reziliere, iar imediat după preluarea bazei sportive fundaţia lui Pescariu a îngrădit accesul copiilor la clădirile şi terenurile de sport proprietate a statului şi a schimbat scopul utilizării Bazei "Cutezătorii", folosind-o în scopuri comerciale. Prejudiciul estimat în acest dosar este de aproape 94 de milioane de euro.

Potrivit DNA, Mihnea Costoiu, secretar de stat în Ministerul Educaţei la data faptelor, este cercetat pentru abuz în serviciu, iar Dinu Pescariu este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu, cei doi fiind plasaţi sub controlul judiciar pentru 60 de zile.

Costoiu a ajuns la sediul DNA, unde este posibil să fie audiat în dosarul în care a fost pus sub învinuire. De asemenea, este posibil ca procurorii să-i prelungească controlul judiciar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel