Urmărește emisiunea live


Fostul judecător Stan Mustaţă, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare

Stan Mustata
Stan Mustata

Fostul judecător Stan Mustaţă a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 8 ani şi 6 luni închisoare.

El a fost acuzat că a cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluţii favorabile acestora. 

Instanţa supremă a admis în parte apelul declarat de Stan Mustaţă şi i-a scăzut condamnarea de la 10 ani şi opt luni, cât primise la Curtea de Apel Bucureşti în aprilie 2015, la 8 ani şi şase luni închisoare, plus interzicerea pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei, a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a exercita o profesie juridică.

Astfel, Stan Mustaţă a primit 5 ani pentru constituirea unui grup infracţional organizat; 2 ani pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; 5 ani pentru luare de mită în formă continuată; 3 ani şi 6 luni pentru trafic de influenţă.

La pedepsa cea mai grea de 5 ani se adaugă un spor de 3 ani şi 6 luni închisoare, reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse, iar în final Stan Mustaţă va executa 8 ani şi 6 luni închisoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel